bredaBreda

Breda is een avontuur op zich, een stad waar je je nooit hoeft te vervelen. Breda biedt zeer veel historische bouwwerken, musea, kunstgalerijen, bioscopen en theaters. Tevens biedt het een bruisend uitgaansleven.

Textielmuseum

In deze onlangs ingrijpend verbouwde textielfabriek zie je het proces van schets tot product. Behalve een textielmuseum, is er een textiellab, -school, -shop en kinderatelier.

De pont

In deze voormalige wolspinnerij zijn per jaar drie grote kunsttentoonstellingen voor hedendaagse kunst en enkele kleinere solo-exposities in de projectzaal. Ook kun je hier regelmatig concerten, films, kunstenaars-gesprekken en lezingen bezoeken.

Bobbejaanland

Dit Vlaamse park heeft je vele familie-attracties, rollercoasters, thrill rides en waterattracties te bieden. Ook zijn er shows en events. Tot 31 augustus dagelijks open, daarna tot 4 november vooral in weekenden en herfstvakantie.

Golfen

Golfen in de buurt van Park Brabantse Weelde kan volop. Bijvoorbeeld bij de Noord Brabantsche Golfclub Toxandria, Golfclub Princenbosch, Golfclub Price d’Eau of de Oosterhoutse Golfclub.

Natuurmuseum Brabant

Tentoonstellingen, allerlei activiteiten en volop interactiviteit, je komt tijd tekort hier. Niet voor niets kreeg het natuurmuseum vijf sterren van de Museumbende.

De efteling

De Efteling is een belevenis, wilt u uzelf en uw kinderen een leuke dag bezorgen, ga dan eens naar de eftteling. De Efteling heeft 59 attracties waarvanonder 5 achtbanen, 2 waterattracties en 3 darkrides.

Loonse en Drunense duinen

De Loonse en Drunense Duinen is een nationaal park gelegen in de buurt van Park Brabantse Weelde, tussen de steden Tilburg, Waalwijk en ‘s-Hertogenbosch. Het is aangewezen als nationaal park sinds 2002. Het heeft een oppervlakte van 35 km².